Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ



Κάπου πάλι σήμερα τριγυρνώντας άκουσα για βλασφήμιες και διάφορα τέτοια, όταν τριγυρνάς στο δίκτυο όλο και κάποιος φανατικός θρησκευόμενος θα στη πέσει, και θυμήθηκα πότε ήταν που για πρώτη φορά έμεινα κάπως σαν χαζή παρακολουθώντας μια ταινία. Ημουν βέβαια μικρούλα τότε και δεν ήταν και η πιο χαλαρή ταινία που θα μπορουσα να είχα διαλέξει αλλά δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Η εν λόγω ταινία λοιπόν ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ. Με έναν Ολιβερ Ριντ που ακόμα με κυνηγάει το βλέμμα του και μια Ρεντγρέηβ καλόγρια που με σόκαρε. Δεν ξέρω καν αν κυκλοφορεί σε βιντεοκασέτα. Αλλωστε και στην εποχή της χαρακτηρίστηκε ως ένα βλάσφημο έργο και έφαγε μπανάρισμα γενικώς... Πάντως αν σας προκύψει πουθενά δείτε την. Δεν ξέρω αν θα σας αρέσει ή όχι αλλά σίγουρα θα την θυμάστε..

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...στο δίκτυο όλο και κάποιος φανατικός θρησκευόμενος θα στη πέσει..."

"...όσο πιο πολύμορφη είναι η ψυχή σου όσο πιο πολλά λαχταράει, τόσο πιο πολλά μπορείς να νοιώσεις να ανακαλύψεις και να επιλέξεις σε δεκάδες διαφορετικά επίπεδα και κατηγορίες."

Χρησιμοποίησα τα δικά σου λόγια καθώς πιστεύω κι εγώ πως εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα τέτοιων ανθρώπων. Η ανικανότητά τους να νιώσουν τον κόσμο που κυλάει γύρω τους και να γευτούν όσα περισσότερα προλάβουν, τους κάνει να βάλουν φοβισμένοι μια πιπίλα στο στόμα, επιδεικνύοντας διαρκώς τις τρύπες που κατάφεραν να κάνουν με το πολύ μάσημα ως καλοί χριστιανοί ή κουλτουριάρηδες σινεφίλ! Ολη τους η ζωή σε άσπρο και μαύρο, καλό και κακό.

Βάλε εσύ χρώμα κι άστους να χάθουν στο κοντράστ!

Υ.Γ: Κι εδώ Moderation ρε γαμώτο? :ppp

vasiliskos είπε...

Να σου εξηγήσω τι έχει γίνει με το moderation. Πριν λίγους μόλις μήνες δεν είχα ιδέα από blog. Το μόνο μέρος που συμμετείχα ήταν τα φορουμ του εσωτερικα. Κάποια στιγμή εκεί έγινε ένα μπάχαλο, κοινώς διαφώνησα με μερικά πράγματα, είπα και άκουσα διάφορα, μάζεψα τα μπογαλάκια μου κι έφυγα, κι άνοιξα σαν πρώτο μπλογκ το ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ να λέω τα χαζά μου χωρίς να με νοιάζει να το παίξω φοβερός εσωτεριστής φωτισμένος από τον Ουρουχαλζανταχουελ Ολέ! Ελεύθερο μπλογκ φυσικά χωρίς moderation.Το τι έγινε δεν λέγεται.. Μόλις έμπαινα τα ποστ μοιάζαν με ένα καλό σκληρό πορνό. Μπαίνανε συνεχώς ανώνυμοι και γράφανε ότι μπινελίκι τους ερχόταν στο μυαλό τους. Με απείλησαν, με είπανε από κότα μέχρι πουτάνα, και ένα σωρό αηδίες. Ξέρεις όλα αυτά τα φοβερά αντριλίκια των πολυ ματσο μεν... κι έτσι έπεσε η απόφαση να βάλω moderation. Τι να έκανα? Αφού δεν θέλω να έχω ένα πορνομπλογκ:)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!

Μην τρελαίνεσαι, πλάκα σου κάνω! Εδώ ο Γάτος, που είναι κι όλη μέρα από πάνω, και καταφεύγει σ' αυτήν διαρκώς.

Πάντως μια οδηγία-συμβουλή που μου δόθηκε και μένα στην αρχή από τα παιδιά στο Γατοστέκι, είναι να αποφεύγω τις συζητήσεις με τύπους σαν τον Σωστό, τον Σαλτάρω κ.α! Μια κουβέντα να πεις, τους δίνεις λόγο ύπαρξης κι ανοίγουν το μοτέρ καταλήγωντας πάντα σε αμετροεπή παπαρολογία μόλις τους στριμώξεις!

Γρηγόρης

Chlebouras είπε...

Εχω την εντύπωση πως είδα παληότερα την ταινία "Οι Διάβολοι".. Δεν θυμάμαι ακριβώς το σενάριο, αλλά , όπως είπες και σύ,αξέχαστο είναι το βλέμμα του Ολιβερ Ρηντ, πράσινο, που σαν τα μάτια του φιδιού, σε κρατάνε καρφωμένο επάνω τους, ακίνητο, ενώ ξέρεις καλά ότι πρέπει να ξεφύγεις..

- Εχω μιά απορία με την παραπάνω συζητηση, το moderation ktl.
Ποιά είναι οι γνώμη σου, αυτοί που γράφουν υβριστικά σχόλια, κατευθύνονται στην προσωπικότητα που είναι ο vasiliskos, η γενικά κι αόριστα εκτοξεύουν βρισιές κτλ. οπουδήποτε μπορεί κανείς να γράψει παρατηρήσεις? Το ρωτάω απο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.

Stratos είπε...

Παλιές καλέ εποχές...

Φιλενάδα βλέπω ότι μαζεύεται ο κόσμος σιγά σιγά στο blog σου.

Περισσότερος κόσμος, περισσότερες προτάσεις. :)

vasiliskos είπε...

Eγραψα και σε ένα άλλο μπλογκ, όπως έχουμε τους επιδειξίες που έξω από ένα σχολείο ανοίγουν το παλτό στα παιδάκια για να τα σοκάρουν δείχνοντας το πουλί τους, έτσι έχουμε κι εκείνους που δείχνουν το πουλί που βγαίνει άπό το μυαλό τους!!! Θέλουν να είναι οι άντρες με τα όλα τους αλλά ούτε πλησιάζουν βέβαια :)

vasiliskos είπε...

Στράτο μου έχει λείψει τόσο να δω μια φοβερή καινούργια ταινία που περιμένω προτάσεις σας!!!!

Stratos είπε...

Δεν θα σου πω καινούργια, αλλά θα σου θυμήσω μια παλιότερη που είδα προχθές .

Είδα λοιπόν το... Lost Highway του Ντέιβιντ Λιντς που ξέρω ότι σου αρέσει. :)

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το "Αlpha Dog" του Nick Cassavates. Αν και σου δίνει την εντύπωση ενός κύκνειου άσματος του σκηνοθέτη, παρόλα αυτά έχει κάτι να πει.

Το Lost Highway βρίσκεται στο Αζούρι εδώ και πέντε μέρες λόγω κακού seeding!

Αν και έχω ξοδέψει μια μικρή περιουσία στο DVD club της γειτονιάς μου, αυτή τη στιγμή έχω 19 ταινίες του Axxo στο σκληρό και καμία όρεξη να τις δω! Παρανοικό;

vasiliskos είπε...

Χαίρομαι που με πιάνεις αδιάβαστη! Δεν το έχω δει το alpha dog.. Και τώρα που το σκέφτομαι ότι έχω δει από Κασαβέτης πρέπει να πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο. Ξέχασα και να τον αναφέρω στον πρώτο κατάλογο!

Ακουσα ότι η τελευταία του ταινία Λυντς κάνει τις προηγουμενες να φαντάζουν απλές και απόλυτα κατανοητές :) Δεν ξέρω αν είναι η συνήθης φιλολογία εντυπωσιασμου ή η πραγματικότητα!

Ανώνυμος είπε...

Σε ξεγέλασε το επώνυμο όπως και μένα! Μάλιστα μου φάνηκε και περίεργο στην αρχή διότι ο άνθρωπος είναι πολύ "δεινόσαυρος" που λένε και στο Αμέρικα για τέτοια ταινία! Ο Nick είναι ο γιος του Κασαβέτη!

Το έργο είναι σχετικά καλό, με κάτι μικροεφέ που σε ψιλοξενερώνουν και ένα concept ανάμεσα σε "Bowling for Colombines" και "Lucky number Slevin".

Σχετικά με το "Inland Empire", αν το "Lost Highway" είναι ένας ακόμη εσωτερικός διάλογος του Lynch, ομοίως με το πιο πρόσφατο "Mulholland Drive", δεν έχω κανέναν απολύτως σκοπό να τρέξω πάλι πίσω από τους συνειρμούς του, κυνηγώντας τα frames σαν σκυλάκι για να μάθω για τους "Hollywood wannabes"! Period.
Οποιοσδήποτε μπορεί να μιλήσει με τον εαυτό του κρυπτογραφώντας μέχρι και το "καλημέρα"! βλ."Οι Ακατάληπτοι"

vasiliskos είπε...

Εχεις δίκιο! Ο γνωστός και αγαπητός μας δεν είναι Νικ!!
Το διαβάζω το "Οι Ακατάληπτοι" :)

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου ("ποιημάτων" μου), κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια......