Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ..... ΤΟ 28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ!!!










Καλή χρονιά σε όλους. Ισως ξεκινάω κάπως αυστηρά τη χρονιά από "κινηματογραφική " άποψη αλλά θα σας το πω όπως πιο απλά μου βγαίνει. Ημουν κι εγώ εκεί... Τη πρώτη μέρα που στριμώχτηκαν όλοι για να δουν το "ζωντανό θρύλο....." Τώρα πως πήρα αυτή την απόφαση να στριμωχτώ ανάμεσα στα μυρωδάτα ποπ κορν, τα πιτσιρίκια που χαχάνιζαν, τους περίεργους που λέγαν από πριν "τι σχέση να έχει με εκείνο το παλιό ο τελευταίος άνθρωπος στη γη" κλπ κλπ. , έγινε και πήγα..

Η κριτική που θα αποτολμήσω για την ταινία θα είναι τόσο απλή που πιο απλή δεν γίνεται. Μόλις επέστρεψα σπίτι, στο καπάκι, χωρίς δεύτερη συζήτηση έβαλα το 28 μέρες μετά και το παρακολούθησα όχι πλέον σαν ταινία αλλά σαν απόλυτη αποτοξίνωση!!!!!

Λυπάμαι για όσους άρεσε η ταινία και μαγεύτηκαν από το γουιλ και το σκυλάκι, αλλά τι να κάνω? Είναι αυτή η κλασσική περίπτωση που συμβαίνει συχνότατα τελευταία, όπου η έννοια που γυρίζεται μια ταινία πρέπει σαφέστατα να είναι "η επανεκτίμηση κάποιας άλλης που προηγήθηκε". Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πιστέψτε με :)
Οσο για το αν πρέπει να το συγκρίνω με τον "τελευταίο άνθρωπο στη γη" η το "ομεγα μαν" δεν μπαίνω καν στο κόπο. Είναι ο άρχοντας των δαχτυλιδιών σε σύγκριση με ένα μελλοντικό..... "ο άρχοντας των βραχιλιών" :)

2 σχόλια:

Amelina είπε...

Εγώ -πονηρή όντας και αγοραφοβική, (δεν πατάω σε κινηματογράφους δηλ.)- την κατέβασα.

Θα μπορούσα να κρίνω την αρχή της ταινίας μόνο, γιατί το τέλος δεν το είδα (με πήρε ο ύπνος, είναι βλέπεις η φυσική ασπίδα του οργανισμού μου σε μάπα έργα..)

Αλλά τι να κρίνω τώρα... από μισή ταινία;; Τη κατατάσω στην κατηγορία: Άστο να πάει στα κομμάτιααα!!

vasiliskos είπε...

Μην ανησυχείς. Οταν πρέπει παίρνω έναν υπνάκο και μέσα στο σινεμά! Θεωρώ ότι είναι η πιο φυσική, ειλικρινής κριτική που μπορούμε να κάνουμε :)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ- Τα μπλογκ σου πολύ όμορφα βλάσφημα και μη:)